Testi sértésre és önbíráskodásra való felbujtással gyanúsítja a rendőrség Tasnádi Pétert

Testi sértésre és önbíráskodásra való felbujtással gyanúsítja a rendőrség a hétfőn őrizetbe vett Tasnádi Péter vállalkozót. A hírt a vállalkozó ügyvédje, Bíró László közölte a sajtó munkatársaival. Tasnádit 72 órára őrizetbe vették, s csak később születik döntés előzetes letartóztatásáról. Az ügyvéd megerősítette, hogy az ügyben további hat gyanúsítottat hallgatott ki hétfőn éjjel a rendőrség és videóra vette a vallomásokat.

Az ügyvéd elmondta, hogy védencét éjszaka fél egy és fél négy között hallgatták ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a rendőrség Teve utcai székházában. A kihallgatáson kiderült, hogy Tasnádi őrizetbe vétele két - 1997-ben történt - esettel függ össze, amelyekkel kapcsolatban korábban más személyeket gyanúsítottak.
Akkor megszűnt az eljárás, most a rendőrség új bizonyítékokra hivatkozva vette őrizetbe a Hollandiából hazatért vállalkozót.

- A mostani gyanúsítás szerint állítólag Tasnádi Péter felbujtására történt tettlegesség 1997-ben két sértettel szemben. Védencem tagadja a gyanúsítást, és panasszal élt a büntetőeljárással szemben. Őrizetbe vették egyelőre 72 órára, s azt követően dönt majd
a bíróság az előzetes fogva tartásról - mondta el Bíró László.

Bíró László azt is elmondta, hogy az éjjel befejeződött a Tasnádi lakásán, épülőfélben lévő házában és irodájában folytatott házkutatás, de annak eredményeképpen a rendőrök csak egy-két cégpapírt foglaltak le.

Tasnádi Péter a vezetője a Mesterdetektív Kft.-nek. Ez a cég védte négy évig az elhunyt Zemplényi György úszómenedzsert.

(MTI)

Korábban:

(1999.09.07.)