A Fidesz szerint a kisgazdák rosszhelyen nyomták meg a gombot

Mindenki tagadja, hogy a Kisgazdapárt figyelmeztetni akarta volna a koalíciós partnerét, a Fideszt kedd esti parlamenti akciójával. Két esetben ugyanis a kormánynak ellen szavaztak a kisgazdák, együtt a szocialistákkal. Bizonyítva, hogy ezt akár a sorsdöntő költségvetési vitában is megtehetik.

A Fidesz nem lát okot koalíciós vitára amiatt, hogy a kisgazdák kétszer is együtt szavaztak a szocialistákkal - a kormány ellenében. A két koalíciós pártban eltérően indokolják a történteket: a Fideszben úgy tartják a kisgazdák egyszerűen rossz helyen nyomták meg a gombot. A kisgazdák szerint azonban szó sincs tévedésről, a frakció szakértői csoportjának véleménye tükröződött a szavazás során.
Kedden két olyan, az adótörvényekkel kapcsolatos módosító indítványt is megszavazott a parlament, amit sem a kormány, sem a Fidesz nem támogatott. A kisgazda-szocialista együttműködés nem volt előre megbeszélt, az MSZP szerint nem is kell messzemenő következtetések levonni belőle: továbbra sincs szándékukban közeledni a kisgazdákhoz.

(RTL KLUB)