Első fokon felmentették Bodrácska Jánost, Budapest volt rendőrfőkapitányát

Bűncselekmény hiányában felmentette a hivatali visszaélés vádja alól Bodrácska János nyugalmazott rendőrtábornokot, Budapest egykori rendőrfőkapitányát és három másik magas rangú, ma is aktív rendőrtisztet csütörtökön kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A Pest Megyei Főügyészség vádirata szerint Bodrácska János, a BRFK egykori vezetője, illetve Plecskó Gyula rendőr alezredes, a jogi osztály vezetője, Balla Béla rendőr alezredes, a vagyonvédelmi osztály, majd a nyomozó főosztály vezetője és Simon Tamás rendőr ezredes, a bűnüldözési főosztály vezetője, jelenleg III. kerületi rendőrkapitány azzal követett el bűncselekményt, hogy talált tárgyként rendőrségi tulajdonba vettek, valamint szolgálatba állítottak 15 ismeretlen eredetű, büntetőeljárások során lefoglalt autót, amelyeknek eredeti tulajdonosai nem voltak fellelhetők.

Az ítélet indoklása szerint a hivatali bűncselekmény szándékos magatartást feltételez, amely jogtalan előny vagy hátrány előidézésére irányul. A tényállásban rögzített és a négy rendőrtiszt által sem vitatott magatartásokban azonban semmi nem utal az említettekre.

(MTI)