Lemondásra szólították fel Pepó Pált a zöldek

Ismert környezetvédők lemondásra szólították fel csütörtökön Pepó Pál környezetvédelmi minisztert a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója, Aradi Csaba ellen indított eljárás miatt.

A Magyar Természetvédők Szövetségének elnöke Schmuck Erzsébet, az Ökológiai Intézet igazgatója, Gyulai Iván, a Világ Természetvédelmi Alap budapesti igazgatója Haraszthy László, és Lukács András Levegő Munkacsoport elnöke szerint a nemzeti park igazgatója elleni eljárásával a miniszter megerősítette korábbi nézetüket, miszerint alkalmatlan a tárca vezetésére.

A környezetvédők szerint Pepó Pál eddigi tevékenységével a működésképtelenség szélére sodorta a környezetvédelmi tárcát, az uniós csatlakozás küszöbén folyamatosan rontotta az ország környezetpolitikájának megítélését, illetve a nemzetközi forrásokhoz való hozzáférés esélyét.

A miniszter elvesztette legfőbb természetes szövetségeseinek, a társadalmi természet- és környezetvédő szervezetek legtöbbjének bizalmát és támogatását. Ezért a környezetvédők felszólították, hogy Magyarország érdekeire való tekintettel mondjon le miniszteri tisztjéről.

(MTI)

Ajánló: