Négy gyilkossággal gyanúsítanak egy budapesti férfit

A rendőrség négy gyilkossággal gyanúsítja azt a 37 éves budapesti férfit, aki kedden beismerő vallomást tett az általa elkövetett emberölésekről. A bűncselekmények büntetése akár életfogytiglanig tartó szabadságvesztés is lehet.

A büntetlen előéletű N. Gusztáv XVI. kerületi Katóka utcai kertjében a kedden hajnalban tartott kutatás során két holttestet, a pincében pedig még egy harmadikat is találtak a rendőrök. A férfi beismerte azt a bűncselekményt is, melynek áldozata egy postai kézbesítőnő volt, akinek holttestét az év elején találták meg a rendőrök Csömör külterületén.

N. Gusztáv, aki végzettsége szerint rádió-televízió műszerész, állandóan pénzzavarral küszködött, vállalkozásai többnyire csődbe mentek. A gyanúsítás szerint az első gyilkosságot 1996. február 26-án követte el, amikor argentin szomszédját egy illegálisan tartott, átalakított fegyverrel fejbe lőtte. Az áldozattól hatezer dollárt vett el, majd a férfi holttestét elásta a kertjében. A második áldozat egy díjbeszedő volt, aki állítólag észrevette, hogy a gyanúsított lopja az áramot, és ezért százezer forinttal megzsarolta. N. Gusztáv találkozóra hívta lakásába a díjbeszedőt, akit az átalakított kispuskával szintén fejbe lőtt, majd holttestét a kertben elásta. Az áldozattól elvette 121 ezer forintját is. A postai kézbesítő 1997. december 12-én tűnt el a XVI. kerületből, holttestét tavaly februárban találták meg Csömör közelében, egy horgásztó partján elrejtve. Az áldozat táskájából 740 ezer forint tűnt el. A férfi továbbá beismerte, hogy féltestvérét is meggyilkolta. N. Gusztáv és féltestvére között anyagi természetű vita kerekedett egy kétmillió forintos kölcsön miatt. Féltestvére a bírósághoz fordult, ám április 8-án, a tárgyalás előtti napon eltűnt. A rendőrség a halántékon lőtt férfit N. Gusztáv pincéjében találta meg.

A nyomozás és a hazugságvizsgálat után a gyanúsított bevallotta: ő követte el a bűncselekményeket. A gyanúsított előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.

(MTI)