Horváth Béla szerint a káromkodó képviselőket egy időre ki kellene tiltani a plenáris ülésekről

Horváth Béla kisgazda képviselő határozati javaslatban azt indítványozza: a káromkodó képviselők pár hétig ne vehessenek részt a Parlament plenáris ülésein. Horváth példátlannak tarja a múlt heti esetet, amikor az MSZP-s Szabó Zoltán káromkodott az ülésteremben.

Horváth Béla, a kisgazdapárt kabinetfőnöke országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a házszabály módosítására, annak érdekében, hogy "a nyomdafestéket nem tűrő szavakat használó és a parlament méltóságát lejárató" képviselőket 1-3 hétig eltiltsák a plenáris ülésen való részvételtől.

"A rendszerváltás óta eltelt időszakban nem fordult elő olyan példátlan eset, mint amilyet Szabó Zoltán MSZP-s képviselő az elmúlt héten elkövetett, amikor a Ház plenáris ülésén, nagy nyilvánosság előtt káromkodott" - mondta Horváth Béla.

A frakcióvezető-helyettes szerint határozott fegyelmezési eszköz lenne. "Így a parlament megőrizheti tekintélyét, és a Szabó Zoltánhoz hasonló renitens, önmagát a Tisztelt Házban kontrollálni nem tudó képviselőket kiszűrheti a közéletből".

(MTI)

Korábban:

1999. szeptember 8. szerda