Több mint húsz bejelentés érkezett olyan emberektől akik ellen Tasnádi, vagy társai erőszakos cselekményeket követtek el

Több mint húsz értékelhető bejelentés érkezett arra az ingyenesen hívható rendőrségi telefonszámra, amelyen a hatóság olyan személyek jelentkezését várja, akik ellen Tasnádi Péter vállalkozó és társai erőszakos cselekményeket követtek el.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Nagy Judit, hétfőn elmondta: több testi sértéssel és zsarolással összefüggő bejelentés is érkezett a rendőrséghez. Eddig az előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi Péter mellett, a rendőrségre érkezett hívások alapján, még senki nem állt ki.
Az adatok egyelőre csak részeredmények, az illetékesek folyamatosan értékelik a rendőrséghez eljutott információkat, és további bejelentéseket várnak.

A vállalkozó szülés előtt álló feleségét, Tasnádi Juditot eddig nem hallgatták ki és állapotára való tekintettel, nem is tervezik beidézését.

A nyomozás jelenlegi szakaszában nincs szükség Láposi Lőrinc, Tasnádi üzlettársának és sógorának meghallgatására. Tasnádi Péter ügyvédje Bíró László korábban elmondta: védence irodájának átkutatásakor lefoglalt fegyverek Láposi Lőrinc ellenőrzése alá tartoznak.

Az ügyvéd hétfőn betekintést nyerhetett azokba a nyomozati iratokba, amelyek közül több is a négy gyanúsított elleni terhelő vallomásokat tartalmazza, de a nyomozás érdekeit nem sértik.

Tasnádi Pétert és három társát egy hete vették őrizetbe és testi sértésre és önbíráskodásra való felbújtással gyanúsítják. A gyanúsítottakat csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a Buda Környéki Bíróság.

(MTI)

Korábban: