Karancsi Tibor hétfő este olajszőkítésről beszélt, rendőri őrizettel, korrupcióról, hazugságról, furcsa öngyilkosságokról és balesetekről, hanyag nyomozásról. Arra a kérdésre pedig, hogy mindezt miért mondja el azt válaszolta, hogy akik nem beszéltek, azok már nem élnek.

Az RTL Klub hétfő esti adásában Karancsi Tibor szeghalmi nyomozó tényfeltáró vallomást tett az olajmaffia és a rendőrség összefonódásáról. Állítása szerint egy 1995-ös rajtaütésnél felettesei megakadályozták, hogy felszámoljanak egy olajszőkítő telepet.

RTL Klub: Jelentette-e ezt az esetet a kapitánynak, a főkapitánynak?
Karancsi: A kapitányságvezetőnek természetesen tudomása van erről az intézkedésről.
RTL Klub: Mit mondott? Itt azt mondta, hogy ő nem tudott róla. Akkor Ön szerint itt nem mondott igazat, hazudott?
Karancsi: Igen. Neki természetszerűen tudomása volt róla.
RTL Klub: Miért hazudott?
Karancsi: Azért, mert szoros baráti kapcsolatot ápol ezekkel az emberekkel. Az olajszőkítőkkel.
RTL Klub: A megyei főkapitány tudott-e erről?
Karancsi: Az akkori megyei főkapitányunk a Gál László ezredes úr volt, későbbi dandártábornok, most a Belügyminisztérium felelős vezetői státuszát tölti be. Én három éven keresztül kértem tőle kihallgatást, ő ezt 3 éven keresztül nem tudta lehetővé tenni ezt számomra.
Az olajügyekben nyomozó rendőrök közül négyen ismeretlen körülmények között haltak meg. A rendőrségi jegyzőkönyvek alapján Karancsi Tibor négy kollégája öngyilkos lett.
Karancsi Tibor azt mondta: - Akik elmentek, rejtélyes körülmények között meghaltak, senki nem vállalta a nyilvánosságot, talán ha megtették volna azt, amit én most, akkor még mindig élnének. -

Keddtől Karancsi Tibor már nem rendőr, ugyanis a volt századost kedden leszerelték. Azt mondja, keresetet nyújt be a munkaügyi bírósághoz, hiszen harminc napon belül fellebbezhet leszerelése ellen.

(RTL KLUB)