Rogán Antal politikai pedofíliának tartja az Úttörő Szövetség és a BIT egyesülését

Súlyos vádakkal támadja a Magyar Úttörő Szövetséget és a Baloldali Ifjúsági Társulást a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas. Az Úttörő Szövetség és a BIT holnapra várható egyesülését politikai pedofíliának nevezte Rogán Antal, a Fidelitas elnöke, a Fidesz parlamenti képviselője.

Rogán AntalA Magyar Úttörő Szövetség előbb 1997-ben 400 ezer dollárnak megfelelő jelzáloghitelt vett fel a csillebérci táborra, majd tavaly tavasszal a száz százalékos állami tulajdonban lévő Konzumbanktól újabb egymillió hatszázezer dollárt vett fel ugyanarra az ingatlanra. A Fidesz szerint ebből a pénzből fizették vissza a korábbi hitelt, miközben az Úttörő Szövetségnél maradt még több százmillió forint.

A Fidesz szerint az Úttörő Szövetség ebből az összegből akarja biztosítani az új, egyesült baloldali ifjúság szervezet anyagi bázisát. Úgy vélik, az egyesüléssel a pénz az Úttörő Szövetségtől a Baloldali Ifjúsági társulathoz vándorol. A Fiatal demokraták úgy látják, hogy a politika nem teheti be a lábát a gyermekek közé.

Tóbiás József, a Baloldali Ifjúsági Társulás elnöke Híradónknak elmondta, hogy az egységes baloldali gyermek és ifjúsági szervezeten belül a Magyar Úttörő Szövetség és a BIT partneri viszonyban marad, a két szerveződés megőrzi gazdasági és jogi önállóságát, vagyis a Fidesz felvetése teljesen alaptalan.

(RTL KLUB)

Ajánló:

(Rogán Antal fontosabb adatai. )