Furcsa rendőrségi határozat Harrach Péter szociális miniszter jogosítványa körül

Értesüléseink szerint be lehetett volna vonni Harrach Péter szociális miniszter jogosítványát, amikor szeptember közepén karambolozott szolgálati autójával.

Harrach Péter szociális miniszter A rendőrség egyelőre nem indokolta, hogy miért csak harmincezer forintos bírsággal sújtotta a minisztert, aki ráadásul jogtalanul vezette az autót.

Harrach Péter szociális és egészségügyi miniszter megkülönbözető jelzést használt, de az ehhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett. Szigorú orvosi vizsgálatok és alkalmassági vizsga szükséges ugyanis az engedély megszerzéséhez.

A jogszabályok értelmében, ha valaki megkülönböztető jelzést használ engedély nélkül, az komoly pénzbüntetésre számíthat. A bírság akár 60000 forint is lehet. A miniszter méltányos büntetést kapott, Harrach Péter azonban értesüléseink szerint ezt még nem fizette be.

A miniszter Híradónknak azt mondta: "Én lemondtam a mentelmi jogomról, és vállaltam a következményeit, ennyit tudok mondani."

Híradónk úgy tudja, az adott esetben a jogszabályok értelmében a miniszter jogosítványát is be lehetne vonni minimum 2 hónapra. Ez most nem történt meg.

(RTL KLUB)