Újabb leépítés a Magyar Televíziónál

Újabb száz műsorkészítő kap felmondólevelet a Magyar Televízióban. Most ötszáz dolgozó elbocsátását tervezik.

A Magyar Televízióban megkezdett létszámleépítések második hullámában több mint száz műsorkészítő kap felmondólevelet – értesült a Magyar Hírlap. Az MTV két hónap alatt műsorkészítőinek felétől válna meg. Az érdekképviseleti szervek ezúttal ragaszkodnak ahhoz, hogy Szabó László Zsolt tévéelnök ismertesse a koncepcióját az elbocsátásokról és a televízióról.

A következő körről szerdán kezdődik az egyeztetés, az üzemi tanács azonban már hétfőn dönt arról, hogy bírósághoz fordul-e a létszámleépítés első fordulója miatt. Az üzemi tanács pert támogató tagjai szerint Szabó László Zsoltnak nincs aláírási joga, mivel a Cégbíróság az elnököt választó csonka kuratórium törvénytelen felállítása miatt nem jegyeztette be az MTV vezetőjét. Kifogásolják, hogy Szabó nem tartotta be a nekik tett ígéreteit.

A neveket tartalmazó lista, akárcsak az első fordulóban, titkos, egyelőre csupán az arányok ismertek. Ezek szerint most is csaknem ötszáz ember kap értesítést. Az elbocsátandók fele most is a leginkább érintett gyártási részlegtől távozik, negyedük műsorkészítő, kevesebb mint tíz százalékuk vezető.

(Magyar Hirlap)

Ajánló: