A rabló vasrúddal félholtra verte áldozatát

Vasrúddal félholtra verte, kötéllel összekötözte és kifosztotta svájci állampolgárságú, 66 éves tanyaszomszédját Sz. Péter 47 éves perkátai lakos. Az áldozatra pénteken találtak rá ismerősei, szombaton pedig a csabai zsíbpiacon a rablott holmi eladása közben fogták el a gyanúsítottat a rendőrök.

A részletes beismerő vallomás és a tanúvallomások alapján kiderült: a gyanúsított csütörtökön kora este tört rá szomszédjára, a keze ügyébe kerülő vasrúddal többször leütötte az idős embert, akinek nem csak a feje sérült meg rendkívül súlyosan, hanem eltört a keze és a bordája is. A véresre vert férfi még védekezett, ezért a rabló összekötözte és tovább ütötte a vasrúddal. A támadó tanúvallomása szerint videomagnóval, tv-készülékkel, ital- és ételneműekkel távozott a tanyáról.

A vérbe fagyott férfira ismerősei egy nappal később akadtak rá; még volt benne annyi erő, hogy támpontot adjon a nyomozóknak, ki lehet a támadója. Állapota azóta is válságos.

A nyereségvágyból elkövetett gyilkossági kísérletért elfogott munkanélküli férfit egyszer már elítélte a bíróság hasonló bűncselekményért, és tavaly nyáron börtönbeli jó magaviseletéért kedvezménnyel szabadult.

(MTI)