Fenyő János özvegye Kaliforniába menekült fájó emlékei elől

A kaliforniai Santa Barbarába menekült emlékei elől a tavaly lelőtt Fenyő János nagyvállalkozó élettársa, Kristyán Judit. Az egykori modell gyönyörű lábait a Mino cipős óriásreklámról ismerhettük meg a 80-as években. Fenyő testőrökkel őriztette élettársát, és eldugta a világ elől. Juditot utoljára idén júniusban látták a VICO- székházban.

Fenyő még fotósként készítette ezt a
képet Kristyán Juditról
– A tavaly február 11-én lelőtt Fenyő János élettársa és örököse két gyermekével a kaliforniai Santa Barbarába költözött augusztusban – tudtuk meg egy neve elhallgatását kérő Los Angeles-i magyar üzletembertől. Kristyán Judit két gyermeket szült Fenyőnek, a második a médiamogul halála után jött világra.

Sütő Enikő, akit Fenyő János indított el egykor a modellpályán, már egy éve nem beszélt Kristyán Judittal.
- A régi barátságok közel sem olyan szorosak, hiszen Judit két gyermekével Santa Barbarába költözött. Én azt hiszem, menekülni szeretne arról a helyről, ahol minden Jánoshoz köti - mondta Sütő Enikő. - Elsősorban gyermekeit félti, hiszen az iskolában biztos mindenki meggyilkolt édesapjukról beszélne. Judit megmaradt annak az egyszerű, kedves lánynak, akit mindenki szeretett, és nem bírta elviselni, hogy csak testőrei kíséretében találkozhat barátaival. Néha-néha feltűnik itthon, hogy az ügyeit intézze, de én sajnos nem találkoztam vele. Ilyenkor mindig inkognitóba rejtőzik, hogy ne zaklassák. Már csak a rokonsággal tartja a kapcsolatot.

Dr. Óvári Győző, a VICO-cégcsoport jogásza csak annyit mondott: Kristyán Judit külföldön van.
- Hónapok óta nem láttuk itt az asszonyt - tudtuk meg a volt Fenyő-villa telekszomszédjától. - Még az árverés előtt jártak itt teherautók, azóta csak egy személyautó áll a kerítés mellett éjjel-nappal. Ketten-hárman őrzik a villát.

- Judittal idén júliusban találkoztam utoljára a VICO- an - tudtuk meg Buzgó Józseftől, a Népszava sportrovatának vezetőjétől, aki Fenyő János barátja és futóedzője volt. - Nem tudom, hogy Amerikában van-e. János halála óta nem jártam a villájukban.

– Juditot még modell korából ismertem. Mióta Fenyővel élt, teljesen eltűnt. János eldugta őt a világ elől, nem vitte fogadásokra sem - mondta Zsidró Tamás, a médiavállalkozó fodrásza.

- Húsz éve Kristyán Juditot tartották a legszebb lábú lánynak Magyarországon. Amit a Kálvin téri Mino cipős óriásposzteren is megmutatott boldog-boldogtalannak - tudtuk meg Károlyi Imrétől, a Magyar Divatintézet manökenstúdiójának egyik előadójától, aki elmondta: Fenyő még fotóriporter korában ismerkedett meg a lánnyal, hiszen Kristyán Judit - testmagassága miatt - inkább fotómodellnek, mint manökennek volt alkalmas. Miután összeköltöztek, Judit életében radikális változás állt be. Teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, legtöbb ismerősével megszakadt a kapcsolata.

A Fenyő-hagyaték árverésén futótűzként terjedt el, hogy az örökösök Amerikába költöztek.
- Nem rám tartozik, hogy az árverés anyagának tulajdonosai hol tartózkodnak - mondta Polgár Árpád, az árverést rendező Polgár Galéria tulajdonosa, aki szerint a felkínált anyag 85-90 százalékát megvásárolták.

A Santa Barbara-i telefonkönyvben nem szerepel telefonszám sem Fenyő, sem Kristyán néven. A telefonszámot informátorunk szerint titkosították.

(Blikk)