Az MTV elnöke lezártnak tekinti a tárgyalásokat az első körben elbocsátott tévésekről

Szabó László Zsolt, a Magyar Televízió Rt. elnöke lezártnak tekinti az érdekképviseleti szervekkel folytatott egyeztetést arról a jegyzékről, amely az elbocsátások első körében érintettek nevét tartalmazza és ami miatt a szakszervezet a bírósághoz fordult. Az elnök szerdán már a második listáról kezd tárgyalni a szakszervezeti vezetőkkel, ugyanis az év végéig összesen ezer dolgozó menesztését tervezi.

A szakszervezetek képviselői az első jegyzék elkészülte, illetve az elbocsátandó munkatársak értesítése után nyilvánosságra hozták álláspontjukat: úgy látják, hogy a részvénytársaság vezetése a névsor összeállításakor eltért a velük megbeszéltektől.

A Népszabadság kedden megjelentetett cikke szerint az egyik szakszervezet már a bírósághoz fordult. Formai okokra hivatkozva azt kifogásolják, hogy az 534 dolgozót az október 17-ei elbocsátásról szóló értesítésben már szeptember közepén felmentették a munkavégzés alól. Pedig a munka törvénykönyve szerint a munkáltatónak mindvégig fennáll a foglalkoztatási kötelezettsége.

Ennek kapcsán Szabó László Zsolt közölte: az említett intézkedésre jogilag van lehetőség.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(1999. 09. 14.)