Pallag László kisgazda feljelentette a volt Békés megyei főkapitányt

Feljelentést tett az ügyészségen Pallag László kisgazda képviselő Gál László ellen, akit korrupcióval és bűnpártolással vádol, többek között. Gál korábban Békés megyei főkapitány volt, most pedig a Belügyminisztérium ellenőrzési osztályát vezeti. Vagyis éppen azt, amelyik az ilyen ügyek, például a korrupció és a bűnpártolás kivizsgálásával foglalkozik.

Pallag László kisgazda országgyűlési képviselő azért tett feljelentést Gál László és társai ellen, mert szerinte 95 és 98 között elfogultak voltak bizonyos ügyekben, nem intézkedtek megfelelően, bűnpártolást követtek el és korruptak voltak. A feljelentéssel párhuzamosan a képviselő elfogultsági kifogást jelentett be a Békés Megyei Főügyészség ellen és kérte, hogy a fővárosi hatóságok vizsgálják az ügyet. A feljelentésben a kisgazda képviselő konkrét ügyeket említ és állításait - elmondása szerint - dokumentumokkal tudja alátámasztani. Pallag László fontosnak tartja, hogy újra kivizsgálják 5 békési rendőr öngyilkosságának körülményeit: "Tisztázatlanok ezek az ügyek. Én hiszem, és váltig állítom, hogy ezek az emberek nem lettek öngyilkosok. Többüket személyesen is ismertem."

Pallag László szerint nagy hibát követett el a belügyminiszter, amikor Gál Lászlót vezető beosztásba helyezte. A volt Békés megyei rendőrkapitány vezeti a minisztériumban azt az osztályt, amely a rendőrségen belüli korrupciót vizsgálja: "Azt a köztisztségviselőt, akinek elmúlt éveit beárnyékolják bizonyos ügyek . . ., meg kellett volna gondolnia Pintér Sándornak, hogy ide felhozza. Ennek az embernek a kezébe letenni a Belügyminisztérium ellenőrzési főosztályát?! Bocsásson meg a világ!

Donáth László MSZP-s képviselő is érdeklődött a békési korrupciós ügyek után: idén júniusban kérvényben kérte a belügyminisztert, hogy beletekinthessen az üggyel kapcsolatos dokumentumokba: "Ezelőtt mintegy 3-4 hónapja, ha jól számolom, jegyzőkönyvileg is hitelesített ígéretet tett arra, hogy a Kuzma-ügy és a többi Békés megyei, tisztázatlan körülmények között meghalt rendőrtisztek ügyében készült iratokba beletekinthetünk. Erre várunk a mai napig."

Pallag László kisgazda képviselő azt ígéri, hogy ha nem lesz eredménye az általa kezdeményezett vizsgálatnak, akkor vizsgálóbizottság felállítását kéri az országgyűléstől.
Az RTL Klub híradója megkereste Pintér Sándor belügyminisztert és Gál Lászlót, akik egyelőre nem kívánnak megszólalni.

(RTL KLUB)