A volt Békés megyei rendőrfőkapitány feljelentette feljelentőjét

Hamis vád miatt feljelentette Pallag László kisgazda képviselőt Gál László, volt Békés megyei rendőrfőkapitány.

Pallag László kisgazda képviselő
Pallag László
Ezt megelőzően Pallag László jelentette föl Gál Lászlót azzal, hogy a dandártábornok hivatali bűnpártolást követett el, ugyanis hátráltatta a nyomozást azokkal szemben, akik szívességet tettek neki. A kisgazda képviselő szerint alapos a gyanú, hogy Gál László nem tett meg mindent a rendőrség és az alvilág összefonódásainak felszámolásáért.

Pallag László tud arról, hogy Gál László egykori békés megyei főkapitány, csütörtökön a Belügyminisztérium Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatalának vezetője hamis vád miatt feljelentette. A képviselőt azonban ez nem érdekli, ő ugyanis koronatanúval tudja igazolni, hogy minden állítása igaz. A koronatanú azonban csak akkor beszél, ha a parlamenti vizsgálóbizottság már felállt.

Pallag László szerint: "Nem elhanyagolandó a koronatanú, aki azt mondta, hogy a parlament vizsgálóbizottsága előtt hajlandó beszélni, mert másként nem látja biztosítva a jövőjét. Ott felfedi magát, elmondja, kiteríti ő is a kártyáit."

Most már nemcsak a kisgazda pártvezetés, hanem a megyei Fidesz tagok is Pallag úr mellé álltak. Ők is egyetértenek egy független vizsgálóbizottság felállításával. A képviselő szerint minden érintettnek, többek között Gál Lászlónak is fel kell állnia székéből legalább addig, amíg a vizsgálat tart.

Gál László, volt Békés megyei rendőrfőkapitány
Gál László
Pallag László szerint: "Azok, akik ellen ez a vizsgálat folyik, addig ebben a pozícióban nem lehetnek. És az a vizsgálat, amit az ORFK le akar adni, befolyásoltság alatti és azt nem javaslom elfogadni, hanem miután felállította a belügyminiszter Gál Lászlót és az ő csapatát, akkor kell egy teljes körű vizsgálatot lefolytatni."

Gál László továbbra sem kíván nyilatkozni. Csütörtökön azonban egy sajtóközleményt adott ki, melyben arra hivatkozik: be tudja bizonyítani, hogy hamisak Pallag képviselő vádjai. Az egykori főkapitány azzal indokolta szokatlanul hosszú hallgatását, hogy az igazát bizonyító dokumentumok nagy része állam, illetve szolgálati titok. Ezért csak a titkosítás feloldása után áll a nyilvánosság elé.

(RTL KLUB)

Korábban:

(1999. október 6.)