Elfogták az Otthon szövetkezet igazgatóját

Titkosszolgálati eszközöket is felhasználva a rendőrség kedden Budapest egyik frekventált kerületében elfogta Sz. Pétert, az Otthon lakásszövetkezet igazgatóját, akit csalás bűntettével gyanúsítanak - jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján a BRFK gazdaságvédelmi osztályának vezetője.

Csaba József alezredes elmondta: a károsultak egybehangzó véleménye alapján Sz. Péter azonos azzal a Kovács Péter nevű férfival, aki hamis szlovák igazolványok alapján az Otthon XXI. Ingatlanbefektető és - Hasznosító Szövetkezetet vezette. A májusban alakult szövetkezet Magyarországon eddig ismeretlen lakásfinanszírozási lehetőséget ajánlott tagjai részére.
Ezek között szerepelt olyan, amelyik három hónapos időtartamra 13 százalékos kamatot ajánlott 1 millió forint befizetett összegre.
Az ügynek, mint arról a Magyar Hírlap is beszámolt, jelenleg 180 sértettje van, a kárérték pedig meghaladja a 180 millió forintot.
Csaba József elmondása szerint a gyanúsított nem tagadja a terhére rótt bűncselekményeket, de egyelőre még nem tett beismerő vallomást.

(Magyar Hirlap)