Előzetesben a Rebau 2000 Kft. ügyvezető igazgatója

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a veszprémi bíróság a Rebau 2000 Kft. ügyvezető igazgatóját. V. M. 39 éves soproni lakos alaposan gyanúsítható sikkasztás, csalás, okirathamisítás bűntettek elkövetésével.

A Rebau Kft. könnyűszerkezetes házak tervezését és kivitelezését vállalta, s az adatok szerint több száz személlyel kötött szerződést. A feleknek a kikalkulált beruházási végösszeg 3-5 százalékát kellett előlegként befizetniük, ami adott esetben egymillió forinttól 17 millióig terjedt. A munkálatok elvégzésével tervezőket és alvállalkozókat bízott meg az ügyvezető igazgató, ám azoknak többnyire nem fizetett, így az építkezésekről egy idő után elvonultak.

Az igazgató a több millió forintot kitevő előlegek nagyobb részét utazásokra, szórakozásra és gépkocsik vásárlására költötte, állandó lakhelyén pedig luxusházat épített. A többszörösen büntetett személyt (elítélték már csalásért, sikkasztásért és okirathamisításért) a veszprémi rendőrök fogták el, s pénteken délelőtt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

(MTI)