Jelentkezett a rendőrségen a pénteki szurkálással gyanúsítható fiatalember

Önként jelentkezett a IV. kerületi rendőrkapitányságon - ügyvédje társaságában - az a 16 éves fiatalember, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy pénteken részt vett egy szurkálásban a fővárosban, a Váci úton egy iskola előtt.

Pénteken az utcán egy fiatalembert a hasfalán, a mája környékén ért szúrás, egy másik fiatalt pedig a mellkasán; ez a sérülés enyhébbnek bizonyult.

A nyomozás megállapította: a súlyosan sérült sértettet az egyik 16 éves iskolatársa az eseményt megelőzően több esetben sértegette és gúnyolta az iskolatársai előtt. Pénteken is így történt, majd a gyanúsított a sértettet kicsalta az iskola elé, ahol egy körülbelül 15 főből álló társaság egyből ütlegelni kezdte őt és a segítségére siető társát. A megtámadottaknak azonban fizikai adottságuk miatt sikerült megfutamítaniuk a társaságot.

A szurkálásra a verekedés közben eddig tisztázatlan körülmények között került sor. Az életveszélyesen megsérült fiatalember csak egy ütést érzett az oldalán, és saját lábán ment vissza az iskolához. Ott értesítették a rendőrséget és a mentőket.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bűncselekményben súlyosabb sérülést szenvedett fiatalember túl van az életveszélyen.

(MTI)