A Békés megyei rendőrség kezdeményezte, hogy más testület vizsgálja a szeghalmi verekedést

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kedden kérte az ORFK-t, hogy - elfogultságuk miatt - más testület járjon el a vasárnap hajnali szeghalmi, olajügyekkel kapcsolatos verekedés okainak a föltárásában, miután Karancsi Tibor is gyanúsítottá vált.

Hajdú Antal ezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: több mint harminc tanú meghallgatása után arra kényszerülnének, hogy gyanúsítottként hallgassák ki Karancsi Tibor volt rendőrtisztet. Mivel ő az elmúlt hetekben rágalmak sorával illette volt kartársait, erre nem vállalkozhatnak.

Vasárnap hajnalban az egyik szeghalmi szórakozóhelyen, ahol a Karancsi Tibor és G. János szeghalmi vállalkozó társasága közti verekedés kitört, valóban érte provokáció a volt rendőrtisztet. Ugyanis a földszinten a vállalkozó társaságából valaki azt mondta az olajügyek tisztázásában szerepet vállaló Karancsi Tibornak, hogy egy forintot sem ér az élete.

A verekedés viszont később az emeleten történt, ahova a volt rendőrtiszt legalább nyolc férfi társaságában a vállalkozó után ment.

A nyomozás adatai szerint G. Jánossal egy férfi és két nő, Karancsi Tiborral pedig néhány nő és férfi szórakozott. A verekedéskor viszont már megszaporodott az utóbbi társaság.

Hajdú Antal elmondta: továbbra is két ismeretlent keresnek, akik rátámadtak a vállalkozóra. A verekedés után a szórakozóhelyen maradó tanúk zöme püspökladányi volt.

(MTI)

Ajánló:

Az [*****] összeállítása

Korábban:

(1999. 10. 17.)