A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség vizsgálja a szeghalmi verekedést

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság jár el a vasárnap hajnali szeghalmi verekedés ügyében, miután az eredetileg illetékes békési főkapitányság elfogultság miatt kérte, hogy más testület vizsgálódjon az ügyben

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kedden kérte az ORFK-t, hogy - elfogultságuk miatt - más testület járjon el a vasárnap hajnali szeghalmi, olajügyekkel kapcsolatos verekedés okainak a föltárásában, miután Karancsi Tibor is gyanúsítottá vált.

Hajdú Antal ezredes, a Békés megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: több mint harminc tanú meghallgatása után arra kényszerülnének, hogy gyanúsítottként hallgassák ki Karancsi Tibor volt rendőrtisztet. Mivel ő az elmúlt hetekben rágalmak sorával illette volt kollégáit, erre nem vállalkozhatnak.

Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója elmondta: az eljárás új helyszínéről, azaz Jász-Nagykun-Szolnok megyéről az ORFK vezetője döntött, és az ügyben már át is adták az iratokat, így az eljárás megszakítás nélkül folytatódik

Vasárnap hajnalban az egyik szeghalmi szórakozóhelyen, ahol a Karancsi Tibor és G. János szeghalmi vállalkozó társasága közti verekedés kitört, valóban érte provokáció a volt rendőrtisztet. Ugyanis a földszinten a vállalkozó társaságából valaki azt mondta az olajügyek tisztázásában szerepet vállaló Karancsi Tibornak, hogy egy forintot sem ér az élete. A verekedés viszont később az emeleten történt, ahova a volt rendőrtiszt legalább nyolc férfi társaságában a vállalkozó után ment.

Korábban:

(1999. 10. 20.)