Az MSZP Országos Elnöksége Kövér László lemondását követeli

Az MSZP Országos Elnöksége szerdai nyilatkozatában lemondásra szólította fel Kövér Lászlót, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő minisztert, mivel az Országgyűlés keddi ülésén elhangzott napirend előtti válaszában hazaárulással vádolta a szocialistákat.

- Az MSZP növekvő aggodalommal tapasztalja, hogy a kormányzati munka hibái, a kormánypártok csökkenő népszerűsége a Fidesz egyes vezetőit mind gyakrabban késztetik durva hangú vádaskodásra, ellenségkeresésre, fenyegető nyilatkozatokra - áll a dokumentumban.

Dr. Kövér László
A nyilatkozat leszögezi: Kövér László most odáig jutott, hogy hazaárulással vádolta a szocialistákat. A dokumentum szerint a miniszter ezzel a becsületébe gázolt a párt tagjainak és több millió választónak, szavai fenyegetést jelentettek mindazoknak, akik békében, nyugalomban, normálisan működő parlamenti demokráciában akarnak élni.

- Helyettese tetteiért felelősséggel tartozik a miniszterelnök is, ezért az MSZP Országos Elnöksége felhívja a kormányfőt, hogy - amennyiben Kövér László önként nem mond le - mentse fel - olvasható a nyilatkozatban.

(MTI)

Ajánló: