Jelentkezett a rendőrségen az Interspar kifosztásával gyanúsítható egyik fiatalember

Önként jelentkezett szerda reggel a rendőrségen az a 20 év körüli fiatalember, akit azzal gyanúsítanak, hogy tíz nappal ezelőtt részt vett a budapesti Interspar Áruház pénztárának kifosztásában.

A fiatalember védőügyvédje, Tábik Ferenc elmondta: védencét a rendőrség várta szerda reggel a Ferihegyi repülőtéren, a görögországi járatnál, ahonnan a rendőrség Teve utcai központi épületébe szállították. Itt még a délelőtt folyamán megkezdődik a kihallgatása.

Tábik Ferenc közölte: védencénél a napokban a hatóságok házkutatást tartottak. Ezt követően kérte fel a gyanúsított édesanyja az ügyvédet a fiatalember képviseletére. A jogász telefonon beszélte rá védencét a hazatérésre, és most - mint mondta - korrekt, elfogulatlan eljárásra számít.

A budapesti Europarkban lévő Interspar Áruházból október 10-én két, magát pénzszállítónak kiadó férfi vitte el az aznapi bevételt, mintegy 20 millió forintot. A szokásosnál korábban érkezett álpénzszállítók úgy vették magukhoz az összeget, hogy nem íratták alá az elszállítást igazoló menetlevelet. A bűncselekmény ténye akkor vált egyértelművé, amikor a szokásos időpontban megérkeztek az igazi pénzszállítók.

(MTI)