Olajszőkítési-ügyek Hajdú-Biharban is

A hajdúsági olajügyeket is vizsgálni kell Szabó Lukács független képviselő szerint. A volt megyei főügyész, Szeszák Gyula ugyanis azt állítja, megakadályozták abban, hogy nyomozzon az akkori rendőrkapitány ellen, pedig bizonyítékai voltak ellene. Az ügy egyetlen fejleménye az lett, hogy őt eltávolították.

Szeszák Gyula egykori Hajdú-Bihar megyei főügyész Szeszák Gyula egykori Hajdú-Bihar megyei főügyészt kinevezése után két évvel nyugdíjazták, noha megbizatása eredetileg 5 évre szólt. Az exfőügyész 1993-ban megpróbált nyomozni olyan olajszőkítéses ügyben, amelyben szerinte érintett volt több rendőri vezető, így az akkori megyei főkapitány is.

Szeszák Gyula azt mondta: - Szolgálati vonalon a - farkamat be kellett húzni - , mert hogyha egyszer az ügyből kiállítottak, és megállapították a fehérről, hogy fekete, akkor nekem nem volt tovább tenni és közölnivalóm. -

Szeszák Gyula szerint a debreceni volt szovjet katonai repülőtéren, illetve Nagyállomáson találtak is szőkített olajat, ráadásul a váratlan akcióban még az exfőkapitányt, Pap Imrét is ott találták a vagonok mellett. A főügyész nem tudta elérni, hogy az akkori főkapitány ellen nyomozhasson. Szeszák Gyulának bizonyítékai is vannak a szőkített olaj szállításáról, ezeket elküldte Györgyi Kálmán legfőbb ügyésznek is, de azon kívül, hogy őt eltávolították semmi sem történt az ügyben. Szabó Lukács országgyűlési képviselő most azt szeretné elérni, hogy ne csak a békési, hanem a Hajdú-Bihar megyei olajügyeket is vizsgálja parlamenti vizsgálóbizottság.
Györgyi Kálmán legfőbb ügyész csak az iratok tanulmányozása után kíván reagálni Szeszák Gyula állításaira.

(RTL KLUB)

Ajánló:

Az [*****] összeállítása.