Az 1956-os forradalom 43. évfordulóját közösen ünnepelte a Magyar Demokrata Fórum és a Politikai Foglyok Országos Szövetsége

''1956 októbere a magyarság nagy erőforrása, erkölcsi kútfője, példa és követelmény minden szabadságszerető nép számára, máig élő üzenettel: minden önkényuralomnak számítania kell a jelenben és a jövőben egyaránt a népek szabadságösztönéből fakadó szabadságharcával'' - mondta ünnepi beszédében Balsai István szombaton a Széna téren.

A megemlékezésen az MDF parlamenti képviselőcsoportjának vezetője Balsai István kiemelte: 1956 szűkebb történelme alig két hét 1956. október 23. és november 4. között, mégis, ami ekkor történt, bámulatba ejtette a világot, és félelemmel töltötte el valamennyi csatlós ország kommunista vezetését.

Balsai István szerint ahhoz, hogy a szabadságküzdelmet ne tiporhassa el gátlástalanul a mindenkori önkény, ahhoz, hogy az önkényuralom bűnözőinek tartaniuk kelljen az elkerülhetetlen és igazságos megtorlástól, nem elegendő virágot vinni az áldozatok sírjára.
- Mi kell ehhez? A néppel sorsközösséget vállaló kormányzati hatalom és törvényhozás - mondta Balsai István.

Fónay Jenő, a Pofosz elnöke fontosnak tartja, hogy emlékezzünk hőseinkre, soha ne feledjük őket és soha se feledjük 1956 követeléseit, ahogy ezt a mai magyar kormány egyre gyakrabban hangoztatja.

Fónay Jenő szerint nem szabadna engedni, hogy az akkori elnyomók utódai ma is "ott dirigáljanak, törvényt hozzanak a parlamentben".

Fónay Jenő megnyugtatta a jelenlévő ünneplőket, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére a Széna téri kopjafák megmaradnak és méltó emlékhelyet kapnak.

(MTI)

Ajánló:

A legkisebb kormánypárt honlapja.