Befejeződött az éhségsztrájk a nyírbátori közösségi szálláson is

Pénteken este és szombaton a korábban tiltakozók közül mindenki elfogadta az ételt a nyírbátori közösségi szálláson. Az éhségsztrájkot már csak 2 Győrben fogva tartott külföldi állampolgár folytatja, két másik társuk pedig időnként csatlakozik hozzájuk

Emlékezetes, hogy a szombathelyi és a nyírbátori közösségi szálláson kedden reggel kezdődött az ott élő külföldiek tömeges éhségsztrájkja. A tiltakozással azt szerették volna elérni, hogy vigyék át őket civil táborokba, illetve a menekültügyi hivatal gyorsítsa meg az eljárást ügyükben.

Szombathelyen a 85 éhségsztrájkoló közül szerda este 76-an elfogadták a vacsorát, a tiltakozást folytató 9 afgán állampolgár csütörtökön délelőtt hagyott fel az akcióval.

Nyírbátorban 272-en kezdtek tiltakozni, és csütörtökön este még 191 afgán, indiai és Srí Lanka-i állampolgár utasította el a vacsorát.

Krisán Attila ezredes, a Határőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szerint számuk péntek délutánra 54-re csökkent, és estére ők is felhagytak a sztrájkolással.

(MTI)

Ajánló:

A Népszabadság 1998.12.09-i cikke.