A kormány továbbra sem támogatja az agrártárca támogatásának növelését

A kormány nem ért egyet az agrártárca támogatásának növelésére benyújtott képviselői módosító javaslatokkal. A kisgazdapárt ugyanis módosító javaslataiban ezt követelte. A pénzügyminiszter közölte: a kabinet által nem támogatott módosító javaslatok elfogadásából fakadó bevételkiesést az adott tárca költségvetéséből faragják le.

A kormány nem ért egyet az agrártárca támogatásának növelésére benyújtott képviselői módosító javaslatokkal - közölte a kabinet keddi ülése utáni sajtótájékoztatón Járai Zsigmond pénzügyminiszter.
Elmondta: Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter elismételte, hogy Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumnak (FVM) 413,1 milliárd forintra lenne szüksége a jövő évben, külön vita, illetve szavazás azonban nem volt erről a kérdésről.

A pénzügyminiszter közölte: a kormány úgy döntött, hogy a kabinet által nem támogatott módosító javaslatok elfogadásából fakadó bevételkiesést az adott tárca költségvetéséből faragják le.
Hozzátette: az FVM-mel még vita folyik ezzel kapcsolatban, mivel a Pénzügyminisztérium becslése szerint a központi költségvetés 1,9 milliárd forinttól esik el az őstermelők nagyobb jövedéki adó visszaigénylése miatt, az agrártárca viszont sokallja ezt az összeget.

(MTI)

Ajánló: