Eörsi Mátyás szerint ő volt a célpontja a kézigránátos merényletnek

Eörsi Mátyás szabaddemokrata országgyűlési képviselő szerint a vasárnap éjszakai kézigránátos merényletnek ő volt a valódi célpontja. Hétfőn ugyanis egy névtelen telefonáló megfenyegette.

Eörsi Mátyás szabaddemokrata országgyűlési képviselő valószínűnek tartja, hogy őt akarták megfenyegetni a vasárnap éjszakai kézigránátos merénylettel, amit szerinte az is alátámaszt, hogy hétfőn egy névtelen telefonáló azt közölte vele: "ez volt az első figyelmeztetés".

A politikus kedden azt mondta: szomszédja - akinek kertjébe a gránát esett - egy angol-magyar tőzsdei tanácsadó cég ügyvezetője, nem olyan területen dolgozik, ami felkeltené a maffia érdeklődését.

Eörsi Mátyás beszámolt arról, hogy - mint a közéleti szereplők általában - korábban is kapott fenyegetéseket, ezeket azonban nem vette komolyan. Az elkövető kézre kerítéséig nem kíván spekulációkba bocsátkozni arról, hogy ki állhat a robbantás mögött.
Ugyanakkor hozzátette: a rendkívül durva parlamenti és parlamenten kívüli hang, az ellenzéki politikusok elleni támadások teret nyújtanak az ilyen cselekményekhez.
"Egyeseknek el kellene gondolkodniuk azon, hogy természetesen nem jogilag, de politikailag milyen felelősség terheli őket az ilyen esetekért" - mondta a képviselő.

Eörsi Mátyás még nem döntött arról, hogy kér-e rendőri védelmet. Elmondta: ő maga nem fél a fenyegetésektől, elviselhetetlen viszont számára, hogy családjának, három gyermekének rettegnie kelljen.

(MTI)

Ajánló:

A képviselő fotója, adatai

Korábban:

(1999. november 1.)