A Vasutasok Szakszervezetének záhonyi területi képviselete továbbra is vitatja a Fényeslitkei Északi rendező pályaudvar bezárási tervét, ezért november 18-ra összehívta sztrájkbizottságát, hogy a testület határozzon az intézkedés elleni nyomásgyakorlás eszközeiről. Az érdekképviselet szerint a telepre szükség van, és az idei adatokból is erre lehet következtetni.

Pöhacker Attila, a képviselet titkára szerint nem értenek egyet a pályaudvar 2000. január 1-jén tervezett bezárásával, mert szerintük azt nem indokolja semmi. Változatlanul vitatják azt a MÁV-álláspontot, hogy a záhonyi átrakókörzetben egy rendezőhely is el tudná látni a teherszállítási feladatokat.

A szakszervezet adatai alapján az idén jelentősen nőtt a bezárásra javasolt pályaudvar áruforgalma csakúgy, mint a teljes záhonyi üzletigazgatóságé.

A sztrájkbizottság dönt arról, hogy bírósághoz forduljanak-e a vitában, hiszen a szakszervezet szerint a pályaudvar-bezárási határozatot rendeleteket megsértve hozták meg a MÁV-nál – közölte Pöchacker Attila.

A testületi ülésen állást foglalnak arról is, hogy milyen nyomásgyakorlási módokat alkalmazva érjék el a bezárási terv megváltoztatását a vasúttársaság vezetőségénél.

(MTI)

Ajánló:

Adatok a mozdonyokról, jelzésekről.