Horváth Balázs szerint bebizonyosodott, hogy megfigyelték Pokornit

Ellenkezőképpen értelmezik a megfigyelési bizottság jelentéstervezetét az ellenzéki és a kormánypárti tagok. Horváth Balázs, aki nemrégiben kompromisszumot ajánlott, most azt mondja, hogy a megfigyelés bizonyított, a közpénzek felhasználása bizonyított, Orbán Viktornak igaza volt.

Horváth Balázs
Horváth Balázs, a bizottság MDF-es tagja egyetért a Kosztolányi-féle, titkosított jelentés-tervezettel. Szerinte bebizonyosodott, hogy egy magánnyomozó megfigyelte Pokorni Zoltán fideszes képviselőt. A képviselő szerint ez megfelel a miniszterelnök tavalyi kijelentésének, amely szerint több fideszes politikusról is gyűjtöttek adatokat:

" Én az égadta világon semmi ellentmondás nem látok, mert több fideszes politikus is szóba került, dehát ezt tényként a bizottság a saját csökött eszközeivel megállapítani nem tudta."

A képviselő szerint a közpénzek felhasználása is bizonyított, mivel a magánnyomozó a költségvetés által fenntartott adatbázisból gyűjtött információkat a képviselőről. A bizottság ellenzéki tagjai tegnap azt állították: a jelentés nem bizonyítja Orbán Viktor kijelentéseit, mely szerint az előző kormány idején titkos eszközökkel, közpénzen figyeltettek fideszes politikusokat.

(RTL KLUB)