Kiugrott a Teve utcai rendőrség nyolcadik emeletéről egy gyanúsított

Öngyilkossági szándékkal vetette le magát a Teve utcai rendőrszékház nyolcadik emeleti függőfolyosójáról pénteken reggel egy 24 éves, büntetett előéletű férfi, akit éppen kihallgatásra vittek. A férfi életveszélyes állapotban van, jelenleg az Árpád Kórházban ápolják.

A gyanúsítottat pénteken kihallgatásra kísérték a nyolcadik emeleti folyosón, amikor kitépte magát a rendőrök kezéből, és a mélybe vetette magát. Az őt kísérő rendőrök nem zuhantak le, mert meg tudtak kapaszkodni a korlátban.

A tájékoztatás szerint a férfi már korábban is öngyilkosságot kísérelt meg: elfogásakor nekiugrott a gödöllői rendőrkapitányság egyik ablakának, később a Gyorskocsi utcában borotvával összeszabdalta a kezét.

A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság (PMRFK) intézkedni akart, hogy a férfi a gödöllői öngyilkossági kísérlet után kerüljön át az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe. Ott biztosítva lett volna őrzése és kezelése, de az intézet nem fogadta. A férfit ezért csütörtök éjszaka a PMRFK vizsgálói és a budaörsi kapitányság munkatársai felváltva őrizték a János Kórház Pszichiátriai Intézetében.

A férfi már volt büntetve rablás és gépkocsilopás miatt. A rendőrség jelenleg fegyveres rablással gyanúsítja: újabb bűncselekményként 12 rendbeli fegyveres rablást sikerült rábizonyítani.

(MTI)