Agyonlőtték a lengyel alvilág egyik hírhedt figuráját

Agyonlőtték Zakopanéban vasárnap délután Andrzej K.-t, gúnynevén Pershinget, a lengyel alvilág hírhedt figuráját. Úgy tudják, bár ezt soha nem sikerült rábizonyítani, hogy ő volt a Varsó melletti Pruszkówban dolgozó gengszterbanda főnöke.

Pershing a zakopanei Kasprowy szálloda mellett tartózkodott több cimborájával, amikor egy gépkocsiból tüzet nyitottak rá. Két fejlövést kapott, és röviddel ezután meghalt. Más nem sérült meg a lövések nyomán. A gyilkosok egy zöld Audival elmenekültek, a gépkocsit később a rendőrség a zakopanei stadion mellett kiégve megtalálta.

A pruszkówi banda az egyik legjobban szervezett bűnszövetkezet Lengyelországban. Főként kábítószer-kereskedelemmel, gépkocsilopással, cigarettacsempészéssel és illegális alkoholkészítéssel foglalkoznak. Sajtóhírek szerint háborúban állnak a wolomini gengszterekkel, amit több sikeres és sikertelen merénylet jelez mindkét részről.

Pershinget csak adósság erőszakos behajtása miatt sikerült rács mögé juttatni 1994-98 között. Szakmájára nézve autószerelő volt, a Varsó közelében fekvő Ozarów Mazowieckiben élt egy pazar, teniszpályával és úszómedencével is rendelkező villában.

(MTI)