Megvertek és kifosztottak egy hajléktalant Salgótarjánban

A salgótarjáni vasútállomáson négyen támadtak egy hajléktalanra. Először elvették a hajléktalan pénzét, majd összeverték. A férfi könnyű sérülésekkel megúszta a támadást.

Az eszméletlenségig vertek, majd kevés értékétől is megfosztottak a salgótarjáni főtéri vasútállomáson egy hajléktalant. A rendőrség szerint az 55 éves hajléktalan rendszeresen az állomás környékén tanyázik, nyáron a mellékvágányra állított muzeális mozdonyban alszik. Télen egy közeli doboz-kuckóban telepszik le, hajléktalanszállóra költözni nem hajlandó.

December 3-ára, péntekre virradóra egy négytagú, két férfiból és két nőből álló banda támadt rá az állomáson. Megverték, megrugdosták, majd a sínek közé lökték, és otthagyták. A férfi kimászott a sínek közül, és elindult a közelben lévő doboz-kuckójához. Útközben ismét nekiestek, újból megverték. Elvették tőle 500 forintját, a szeretetszolgálattól kapott ruháit, és letépték nyakából az ezüstnek látszó feszületet. Elvették bankkártyáját, amire járadékát utaltatja.

A megvert ember elveszítette az eszméletét, azonban megúszta könnyebb sérülésekkel. Támadói távoztával a férfi felhívta a rendőrséget. A közelben tartózkodó járőr perceken belül elkapta a rablóbandát. Mind a négyen foglalkozásnélküliek, többszörösen büntetettek. Ketten azóta beismerő vallomást tettek. Állításuk szerint részegek voltak, s kellett volna még egy kis pénz cigarettára.

(MTI)

Ajánló: