Számítástechnikai alkatrészeket csempésztek

A vám- és pénzügyőrség nyomozói körülbelül 200 millió forint értékű különféle számítástechnikai eszközt foglaltak le: jó minőségű és nagy értékű hangkártyákat, processzorokat, memóriákat és videokártyákat.

A vám- és pénzügyőrség fővárosi nyomozói az elmúlt napokban egy szállítmányt ellenőriztek Budapesten, amely egy kft. nevére szóló számítástechnikai alkatrészeket tartalmazott. A helyszíni ellenőrzés során kiderült, hogy az áruhoz tartozó számlákon a valós érték töredéke szerepel. Azt is megtudták, hogy a kft. egy bejegyzés alatt álló cég, amit egyelőre ismeretlen személyek egy elhagyott személyi igazolvánnyal alapítottak.

A vám- és pénzügyőrség nyomozói a helyszínen körülbelül 200 millió forint értékű különféle számítástechnikai eszközt foglaltak le: jó minőségű és nagy értékű hangkártyákat, processzorokat, memóriákat és videokártyákat. Jelenleg egy fő előzetes letartóztatása mellett nyomoznak, de az elkövetkezendő napokban várhatóan bővül az elkövetői kör, és nőhet az elkövetési érték is.

(MTI)

Ajánló: