Jól járhatók az utak

Az országban az autópályák, főútak útburkolata általában sónedves, jól járható, ám az északi országrészben helyenként ködfoltok, hószállingózás, havazás okoz gondot a járművezetőknek.

Az M3-as autópályán Gyöngyös és Füzesabony között, továbbá a zempléni utakon, valamint Miskolc, Szikszó, Nyíregyháza és Baja térségében sűrű ködfoltok nehezítik a közlekedést, az utakon a látótávolság még a 100 métert sem éri el.

A Mecsekben és Szántód közelében eső esik. Szállingózik viszont a hó Ajka, Tapolca, Fertőszentmiklós környékén, havaseső hull Pápa közelében.

A fővárosban keddre virradó éjszaka csak lényegtelen mennyiségű csapadék hullott, ám a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt.-nek így is szórni kellett az útburkolatot a síkosság megszüntetésére a XIII., XVI., XVII. és XVIII. kerületben, valamint a budai hegyi utak egyes szakaszain.
A BKV kedden sűrített szombati menetrend szerint közlekedteti járatait, a gyorsjáratú autóbuszok ellenben nem járnak.

A MÁV vonalain zavartalan a közlekedés. Csupán Kisszénás és Kondorozs között végeznek pályafelújítást szerdán reggelig. Ezen a szakaszon autóbuszok szállítják az utasokat.
A MÁV a január elsejei budapesti Szent Korona ünnepség megtekintésére díjmentes másodosztályú utazásra érvényes menetjegyet bocsát az utasok rendelkezésére. A jegyek a visszautazásra csak akkor érvényesek, ha az utasok az Országház XII. kapujánál a Szent Korona bélyegzővel lepecsételtetik.

(MTI)