Pepó kezdeményezi közigazgatási államtitkára felmentését

Pepó Pál környezetvédelmi miniszter kezdeményezte Medgyesy Balázs közigazgatási államtitkár felmentését.

A miniszter közelményében azzal indokolta döntését, hogy Medgyessy márciusi kinevezése óta nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A közlemény szerint a miniszter a kérdést egyeztette Torgyán Józseffel, az FKGP elnökével. Pepó Pál álláspontja szerint - amely bírja a pártelnök teljes támogatását - elkerülhetetlen a közigazgatási államtitkár folyamatban lévő felmentése.

Medgyesy Balázs
Medgyesy Balázs a miniszterrel egyetértésben 1999- ről megmaradt szabadságát jövő év január 3-ától kezdi letölteni.

Illés Zoltán, az országgyűlés környezetvédelmi bizottságának fideszes elnöke az [origo] - nak azt mondta, szerinte álságos Pepó Pál kezdeményezése. Medgyesyt ugyanis a miniszter hívta a tárcához, először főosztályvezetőnek. Munkáját kiválóan látta el, ezért javasolta - szintén maga a miniszter - Medgyesy közigazgatási államtitkárrá való kinevezését. Ezután különösen érthetelennek tartom, hogy Pepó most szakmai okokra hivatkozik - fogalmazott Illés.

Navracsics Tibor, a Miniszterelnöki Hivatal szóvivője közölte: csak a miniszterelnök mentheti fel Medgyesyt. Orbán Viktor jelenleg szabadságon van, ezért csak januárban kerülhet pont az ügy végére. Ám korábbi információk szerint Orbán nem támogatja az államtitkár felmentését. A kormány még nem kapott hivatalos értesítést a Környezetvédelmi Minisztériumtól.

Torgyán József december 12-én már kezdeményezte Medgyesy felmentését. A földművelésügyi miniszter arra hivatkozott, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium vezetője, Pepó Pál miniszter nem tud együtt dolgozni az államtitkárral.

"A környezetvédelmi miniszter és a közigazgatási államtitkár viszonya már hónapok óta nem mondható felhőtlennek" - állítja a minisztérium több vezető munkatársa. Pepó a nyilvánosság előtt először az Aradi-ügy kirobbanásakor bírálta Medgyesyt.

[origo]

Ajánló: