A rendőrség körözi azt a férfit, aki vasárnap mellbe lőtt egy külföldi állampolgárt

A rendőrség körözi a 30 éves Horváth Istvánt, aki vasárnap mellbe lőtt egy külföldi állampolgárt. A sérült nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Horváth azért ment a tett helyszínére, hogy nagyobb összegű valutát váltasson át a férfival.

Emberölés kísérletének alapos gyanújával elfogatóparancsot adott ki hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányság a 30 éves Horváth István ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnap egy XVIII. kerületi, Gádoros utcai családi házban mellbe lőtt egy külföldi állampolgárt.

A családi ház tulajdonosa távműködtetésű kertkapun keresztül engedte be lakásába vasárnap este hat óra körül Horváth Istvánt. A férfi a ház konyhájába lépve azonnal fegyvert fogott a tulajdonosra, aki vendégével együtt fedezékbe húzódott. A társaságukban lévő 42 éves külföldi állampolgár azonban rárontott a támadóra. A dulakodás közben a 7.65-ös Zastava gyártmányú lőfegyver eldörrent, a lövedék a külföldi állampolgár mellzsírszövetébe fúródott. A váratlan ellenállás láttán Horváth István a fegyvert otthagyta, és az EKD-084 rendszámú, fekete színű Mercedes típusú gépkocsival elmenekült a helyszínről. A támadásnál használt lőfegyverről a szakértők megállapították, hogy nem szerepel a nyilvántartásban, tehát illegálisan került Horváth István tulajdonába.

A családi házban tartózkodók a verandán elfogtak egy 30 éves férfit, aki Horváth Istvánnal együtt érkezett a helyszínre, de nem lépett be a családi házba. A tanúk meghallgatása során kiderült, hogy a házban 100 ezer dollár értékű valuta átváltásáról tartottak volna megbeszélést. Horváth István kereste meg a verandán elfogott férfit, akivel korábban már váltott valutát, azonban társa a nagy összegű pénzváltásra nem vállalkozott. Társának ismerőse, a családi ház tulajdonosa ajánlotta számára a külföldi állampolgárt, mint aki nagyobb átváltási tranzakcióra képes.

(MTI)

Korábban:

(2000. január 2.)