Lévay Levente volt szabad demokrata polgármester felfüggesztette párttagságát azt követően, hogy gyermekpornó-képek terjesztésének gyanúja miatt rendőrségi vizsgálat indult ellene.

Dézsi Mihály, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője megerősítette: Lévay Levente, korábbi polgármester a rendőrség gyanúja szerint gyermekpornó-képeket juttatott el az internetre.

Dézsi szerint a rendőrség december eleje óta nyomoz az ügyben, az önkormányzati képviselőnél tartott házkutatáskor pedofil képeket tartalmazó floppykat és egy számítógépet is lefoglaltak. A rendőrség figyelte a világhálót, és így bukkant a tiltott felvételekre, amelyeket jelenleg számítógépes szakemberek vizsgálnak a többi lefoglalt tárggyal együtt.

Ha a volt polgármester - aki szabadlábon védekezik - bűnössége bebizonyosodna, akkor tiltott pornográf felvételek készítése és terjesztése miatt 2-8 évi szabadságvesztésre ítélhetnék.

A gyanúsított jogi képviselője szerint a büntetőeljárás nem védence, hanem ismeretlen tettes ellen folyik az internet-szolgáltató vállalat valamilyen jelzése alapján. Közlése szerint védencét gyanúsítottként valóban kihallgatták, de az eljárás nem ellene folyik. - Ügyfelem nem készített, nem hozott forgalomba, és nem is kereskedett pedofil képekkel - jelentette ki az ügyvéd. Tájékoztatásából kiderült továbbá: ügyfele ellen korábban már több büntetőeljárás indult, azonban ezek mindegyikében ártatlannak bizonyult.

Magyar Bálint, az SZDSZ elnöke is megerősítette, hogy a volt polgármester az ellene indított rendőrségi vizsgálat lezárásáig felfüggeszti párttagságát. A pártelnök a döntést elfogadta.

(MTI)