Január 4-én betörtek Hajdúszovát egyik családi házába, onnan különböző fegyvereket és közel ezer darab lőszert vittek el. A rendőrség egy hajdúszováti férfi pincéjében találta meg az ellopott tárgyakat.

Több vadászpuskát loptak el a hozzájuk tartozó lőszerekkel együtt kedden egy hajdúszováti családi házból. A bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható személyeket a rendőrség szerdán elfogta és őrizetbe vette. Sóvágó Sándor őrnagy, a hajdúszoboszlói rendőrkapitányság vezetője elmondta: január 4-én betörtek Hajdúszovát egyik családi házába. Az épületben talált lezárt fegyverszekrényből többek között egy vadászfegyvert, egy légpuskát, egy gázriasztó fegyvert és közel ezer darab lőszert vittek el.

A nyomozás szerdán vezetett eredményre, amikor a hajdúszováti gyanúsított házának pincéjében hiánytalanul megtalálták az ellopott tárgyakat. A bűntett elkövetésével alaposan gyanúsítható férfi kihallgatása után a rendőrség őrizetbe vett még három személyt. A rendőrség a négy férfi ellen indít eljárást. Ha bűnösségük bebizonyosodik, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki rájuk a bíróság.

(MTI)