Garázdaság vétsége miatt vádat emelt a Veszprémi Városi Ügyészség Szabó Attila volt fideszes parlamenti képviselő ellen. A jelenleg függetlenként dolgozó képviselő tavaly nyáron randalírozott egy csopaki közértben.

A múlt év nyarának botrányaként híresült el az a csopaki eset, amikor a balatoni fürdőhely egyik üzletében 1999. július 25-én reggel Szabó Attila, a Fidesz parlamenti képviselője, 28 éves hódmezővásárhelyi lakos randalírozott. A honatya ki-be pakolgatta a vásárlók kosaraiba az árut, miközben tegezte az embereket, majd egy labdával focizni kezdett az üzletben, később pedig az udvarról igyekezett berúgni az ajtón a labdát. A boltban azt hangoztatta, hogy "ha majd a Fidesz hatalomra kerül, itt mindenkinek annyi lesz..." Mivel a randalírozót nem tudták lecsillapítani, értesítették a füredi rendőrséget.

A szemtanúk akkor döbbentek meg igazán, amikor a rendőrségi igazoltatás során kiderült: az "ámokfutó" országgyűlési képviselő. Szabó hivatkozott a mentelmi jogára, mire a rendőrök távoztak, bosszúból azonban a képviselő az üzletvezetőnek felütötte az állát. Erre a boltvezető ismét értesítette a rendőröket, akik ekkor a balatonfüredi rendőrkapitánnyal tértek vissza.

Szabó Attilát az Országgyűlés Fidesz-frakciója tavaly szeptemberben kizárta a tagjai közül, azóta független képviselőként dolgozik, a parlament pedig felfüggesztette a mentelmi jogát. Ügyében a vizsgálatot a Veszprém Megyei Főügyészség Nyomozóhivatal folytatta le, a városi ügyészség pedig most a vádemelés mellett döntött. Szabó Attilát lapzártánkig nem tudtuk elérni.

(Magyar Hirlap)

Ajánló: