Az ORFK nyomozást indít a nemzeti parkok ügyében

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója bejelentette: az OFRK napokon belül nyomozást rendel el a nemzeti parkok ügyében.

A nemzeti parkok tevékenységét vizsgáló anyag rendőrségi áttanulmányozása a végéhez közeledik, és a mostani állapot szerint nagy valószínűséggel csalás bűncselekmény alapos gyanúja állapítható meg, ezért az ORFK napokon belül - a teljes anyag áttekintése után - nyomozást rendel el.

Garamvölgyi László emlékeztetett: Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter az elmúlt évben rendelt el a nemzeti parkok földgazdálkodásának és - forgalmazásának ésszerűségével foglalkozó, valamint a kapcsolódó vadgazdálkodási és halászati jog haszonbérletbe adásával és átengedésével kapcsolatban vizsgálatot. A tárca az év végén bocsátotta az ORFK rendelkezésére az anyagot, hogy azt a rendőrség gazdasági nyomozói is tekintsék át, mivel e szakemberek büntetőjogi vonatkozásban is meg tudják ítélni az ügyeket.

A váratlanul elrendelt nyomozás ellentétben van a rendőrség eddigi állításával. Mint az [origo] beszámolt róla, az RTL Klub birtokába került dokumentumok szerint a rendőrség bűncselekményre utaló jelet nem talált. A Földművelésügyi Minisztériumban lefolytatott belső vizsgálat 43 ügyet érintett, ebből 3 esetben állapítottak meg törvénysértést.

(MTI)

Korábban:

(2000. január 11.)