Információhiány nehezíti a gyed igénylését

A gyermekgondozási díj (gyed) igénylésénél már több esetben előfordult, hogy a kisebb cégeknek egyáltalán nem voltak ismereteik arról, hogy mit kell tenniük - nyilatkozta a szociális tárca főosztályvezetője. A Magyar Hírlap információi szerint a jogosultak problémának látják, hogy sok kismama nem is tud az új támogatási formáról, a munkáltatónak ugyanis nem kötelező értesíteni őket.

A gyermekgondozási díj (gyed) nem minden esetben nyújt kedvezőbb megoldást, a korábban bevezetett gyermekágyi segélynél (gyes). A gyed az előző havi minimálbér kétszerese, maximum 51 ezer forint lehet, ez éves szinten körülbelül 480 ezer forint nettó jövedelmet nyújt. Míg azok az édesanyák, akik minimálbérre voltak bejelentve, és ekkora fizetéssel mentek gyesre, szakértők szerint jobban járnak, ha meghagyják ezt a fajta támogatást.

A két támogatás között az is különbség, hogy a gyes adómentes juttatás, míg a gyed jövedelemnek számít, és adóköteles. További különbség, hogy a gyes a gyermek 3 éves koráig igényelhető, és másfél év után munkát vállalhat az édesanya, míg a gyed 2 évre szól, és megtiltja a munkavállalást erre az időre.

Ha a munkahelyen működik társadalombiztosítási kifizetőhely, az ellátást ott állapítják meg, és onnan is folyósítják - tájékoztatta lapunkat a Szociális és Családügyi Minisztérium főosztályvezetője. Forgó Györgyné közölte: a társadalombiztosítási kifizetőhellyel nem rendelkező munkáltatóknak az általuk kiállított foglalkoztatási igazolást, az igénylő által benyújtott okmányokkal együtt, három munkanapon belül el kell küldeniük az illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárhoz.

Forgóné megjegyezte: a január elsejétől újra bevezetett ellátás igénylésénél már több esetben előfordult, hogy a - kifizetőhellyel nem rendelkező - munkáltatóknak, azaz a 100 főnél kisebb cégek képviselőinek egyáltalán nem voltak ismereteik arról, hogy mit kell tenniük. A főosztályvezető tapasztalatai szerint a jogosultak körében már sikerült megismertetni a teendőket. A kisebb cégek képviselői viszont, ha maguk nem érintettek, sok esetben csak most tájékozódnak kötelezettségeik felől. Forgóné hangsúlyozta: veszteség senkit sem ér, ha valaki lemarad, az igény hat hónapra visszamenőleg érvényesíthető.

A foglalkoztatási igazoláson a munkáltatóknak fel kell tüntetniük, hogy az igénylő rendelkezik-e az adott helyen 180 napos munkaviszonnyal. Ha nem, akkor közölni kell, hogy az igénylő hány naptári nap szerinti keresettel rendelkezik. Az előző jogviszonyokat a foglalkoztatók által korábban kiállított igazolás alapján kell feltüntetni a gyed igénylésénél.

Forgó Györgyné arra is felhívta a figyelmet, hogy az egyéni vállalkozóknak táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyed, valamint baleseti táppénz igénylésekor "Igénybejelentés" című nyomtatványt kell kitölteniük, és két példányban eljuttatniuk a megyei egészségbiztosítási pénztárhoz. Azoknak, akik két évnél kevesebb ideje egyéni vállalkozók, a gyed igényléséhez csatolniuk kell a megelőző biztosítási jogviszonyukról szóló munkáltatói és egészségbiztosítási ellátásokat tartalmazó igazolásokat. A biztosítás megszűnését követően, passzív jogon igényelt ellátásnál ugyancsak az egészségbiztosítási ellátásokról szóló igazolást kell benyújtani.

Lapunk több céget is megkérdezett a gyeddel kapcsolatban. A tb-ügyintézők úgy vélik, hogy ahol a gyed-re az igényt a munkavállalónak kell benyújtania, sok kismama nem tud az új támogatásról. Csak a pénzügyeseken múlik, hogy értesítik-e a gyed-ről őket.

(Magyar Hirlap)