Közel négyezer katonát beoltottak az agyhártyagyulladás ellen

Tapolcán, Szombathelyen, Kalocsán és Kiskunhalason összesen közel négyezer katonát oltottak be. Azokat, akik nem kaptak oltást, csütörtökön fogják beoltani.

Beoltották a gennyes agyhártyagyulladást okozó baktérium elleni vakcinával hétfőn a Dunántúli Kiképző Központ tapolcai és szombathelyi laktanyáinak sorkatonáit. Tapolcán 1959, Szombathelyen 1872 honvéd kapta meg a védőoltást. Azokat, akik távollét, illetve szolgálati elfoglaltság miatt nem kaptak oltást, csütörtökön beoltják. Ugyancsak hétfőn a kalocsai külső őrséget adó kiskunhalasi állományból 107 sorállományú és három hivatásos katona is megkapta a védőoltást.

1999. december 9. óta összesen 36 megbetegedés történt, amelyből tizenegy esetben igazolódott a gennyes agyhártyagyulladás. A többi beteget felső légúti hurutos vagy egyéb diagnózissal vették fel a kórházakba. Jelenleg a Kecskeméti Repülőkórházban egy sorkatonát kezelnek, állapota kielégítő. A Debreceni Kórház fertőző részlegén szintén egy honvédet ápolnak, aki ugyancsak jobban van. A többi 34 beteg meggyógyult.

(MTI)

Korábban:

(2000. január 10.)