Wootsch Péter nem érzi kudarcnak az Ifjúsági és Sportminisztériumban végzett munkáját

Az ifjúsági és sportminiszter kezdeményezte, hogy a miniszterelnök január 15-i hatállyal terjessze elő a köztársasági elnöknek Wootsch Péter közigazgatási államtitkár felmentését. Wootsch Péter, aki ezen a héten átadja a feladatokat utódjának, még nem döntött arról, hogyan folytatja pályafutását.

Wootsch Péter, az Ifjúsági és Sportminisztérium posztjáról távozó közigazgatási államtitkára kedden a tárca igazgatásszervezési gyakorlatát ért kritikákkal magyarázta menesztését. Elmondta: barátságban válik el Deutsch Tamástól, a miniszternek ugyanis joga van kiválasztania közvetlen munkatársait. Az államtitkárok jogállásáról szóló törvény pedig lehetőséget nyújt az indoklás nélküli felmentésre. Ugyanakkor elmondta, hogy őt magát nem foglalkoztatta a lemondás gondolata.

Wootsch Péter nem érzi kudarcnak az ISM-beli tevékenységét: "Egy új, előzmények nélküli minisztérium felállításában való részvétel a lehető legszebb feladat egy köztisztviselő számára, ami viszont természetszerűen tele van buktatókkal is." Wootsch Péter, aki a hét folyamán átadja a folyó ügyeket utódjának, még nem döntött arról, hogyan folytatja pályafutását.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000. január 10.)