Ismét van áramszolgáltatás a Bakonyalján

Helyreállt az áramszolgáltatás a Bakonyalján, ahol a jeges hó terhe alatt vezetékek szakadtak le, és oszlopok törtek ki.

Kasper Károly, az ÉDÁSZ veszprémvarsányi üzemének vezetője elmondta: összesen harminc település szenvedett a térségben az áramkimaradások és a tartós több órás áramszünet miatt. Romándon, Veszprémvarsányban, Bakonyoszlopon és Bakonyszentistvánon az áramszünet meghaladta a 8 órát.

Az ÉDÁSZ veszprémvarsányi üzeme nem tudott egyedül megbirkózni a károk helyreállításával, ezért segítségükre siettek a győri, pápai, csornai szakemberek is. Összesen ötven szerelő dolgozott a szabad ég alatt, hogy összekapcsolja a vezetékeket, és új oszlopokat állítson fel. Harminc helyen kellett vezetéket cserélni, pótolni.

Az egész napos munka eredményeként szerdán estére már valamennyi településen helyreállt az áramszolgáltatás. A becslések szerint az ÉDÁSZ kára meghaladja a harminc millió forintot.

Várpalotán a villamos vezetékek szakadása okozta áramkimaradás a fűtőmű automatikáját rongálta meg. A vezetékeket az erdőkben, a szinte járhatatlan utak mentén kellett helyreállítani. Ezzel és a fűtőmű javításával délután végeztek így estére már a radiátorok mellett melegedhetett az a tizennégyezer várpalotai lakos, aki a távhőszolgáltatás hiányában egész nap fagyoskodott.

(MTI)