Tizenöt év fegyház gyilkosságért

Tizenöt év fegyházra ítélte a Csongrád Megyei Bíróság csütörtökön azt a férfit, aki a vádirat szerint meggyilkolt egy fiatal benzinkutast. Az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolt pálmonostorai 49 éves R. István három nap gondolkodási időt kért, ezért az ítélet nem jogerős.

R. István - mint a tárgyaláson elmondta - a múlt év márciusában nehéz anyagi helyzete, adóssága miatt határozta el, hogy kirabolja a közeli településen, Csengelén lévő benzinkutat, akkor is, ha ehhez meg kell ölnie a kútkezelőt. Az üzemanyagtölto állomást ismerte, hiszen gyakran járt oda tankolni Trabantjával.

A bűncselekmény napján reggel magához vette a kenyérvágó kést, s kocsival a benzinkúthoz hajtott. A szolgálatban lévő 24 éves B. Zsolttól cigarettát vásárolt. Majd motorolajat kért, mert tudta, hogy az a raktárban van, tehát B. Zsoltnak meg kell fordulnia, hogy átmenjen a másik helyiségbe. Amint a fiatalember hátat fordított R. Istvánnak, a vádlott nagy erővel hátba szúrta. B. Zsolt visszafordult, dulakodtak, közben támadója késével több sebet ejtett rajta. A kútkezelő a helyszínen életét vesztette.

A vádlott magával vitte a pénztárgépet. Hazafelé út közben megállt, kivette a pénzt - 52 ezer forintot -, a gépet pedig egy csatornába dobta. Ezután rendezte 18 ezer forintos tartozását.

R. István beismerte és megbánta tettét, amit a bíróság enyhítő körülményként értékelt.

(MTI)