A Békés megyei rendőrfőkapitány tagadja, hogy iratok tűntek volna el

Pallag László kisgazda képviselő konkrét példát is tud arra, hogy iratok eltüntetésével hátráltatják az ügyészségi nyomozást a békési olajügyekben. A Békés megyei rendőrfőkapitány cáfolja, hogy iratok tűntek volna el.

Pallag László kisgazda képviselő úgy tudja, hogy Karakas Attila szeghalmi rendőr százados ügyében menetleveleket, szolgálati és indítási naplót tüntettek el. Karakas Attila 1996-ban az ukrán rendőrség kérésére iratokat foglalt le egy szeghalmi vállalkozónál. Ezt felettesei jogszerűtlennek ítélték és a százados fegyelmit kapott. Karakas panaszt tett, a bíróság végül úgy döntött, hogy Berke Imre szeghalmi rendőrkapitány jogtalanul hurcolta meg beosztottját.

A vállalkozó jó kapcsolatban volt a rendőrséggel, cégének felügyelő bizottsági tagja volt egy szeghalmi őrnagy is. A vállalkozó ellen végül nem indult nyomozás, az összefonódásra utaló dokumentumokat Pallag László szerint egyszerűen eltüntették a kapitányság vezetői, majd azt mondták, hogy a postán vesztek el.

A belügyminiszter nem kíván nyilatkozni a békési olajügy új fejleményeivel kapcsolatban, ezt azzal indokolta, hogy nem tartaná etikusnak az ügyészségi nyomozóhivatal munkáját kommentálni addig, ameddig a vizsgálat le nem zárul. Ez júniusban történik majd meg, addig a közeljövőben több békési rendőrt is kihallgatnak majd az ügyészségi nyomozóhivatalban.

Kurucz Ferenc békés megyei főkapitány nem érti Pallag László kisgazda képviselő vádjait. A Fővárosi Főügyészség eddig minden kért iratot megkapott - állítja a főkapitány.

"A Fővárosi Főügyészség általában rajtam keresztül szokta az iratokat megkérni, eddig még nem volt olyan irat, amit ne tudtunk volna előkeríteni."

A Híradó keddi adásában Bócz Endre fővárosi főügyész megerősítette, hogy bizonyos iratok hiányoznak a vizsgálatokhoz."

Kurucz Ferenc nem tud arról, hogy egy szeghalmi nyomozón kívül Berke Imre szeghalmi kapitányt is beidézték volna a Fővárosi Főügyészségre.

Az RTL Klub információi szerint Berke Imre szeghalmi kapitány megromlott egészségi állapotára hivatkozva kérte nyugdíjazását. A jövő heti közgyűlésen már az is kiderülhet, hogy ki lesz az új kapitány.

(RTL KLUB)