Áfás számlát adnak az örömlányok

Örömhír az örömlányoknak: tevékenységüket mostantól hivatalosan is elismeri a Pénzügyminisztérium (PM), illetve a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A két tekintélyes intézmény a szexuális szolgáltatást is felvette a tevékenységek általános jegyzékébe, méghozzá 25 százalékos áfakulccsal. Igaz, a HÍR 3 információi szerint a cégbíróságon erre a tevékenységre még nem lehet vállalkozói igazolványt kiváltani. Ezzel együtt nem kizárt, hogy nemsokára türelmetlen vevők várnak majd a türelmi zónában, amíg kiállítják nekik az áfás számlát.

Rónainé Dr. Györgyi Márta, a KSH osztályvezetője elmondása szerint nálunk a maffiaellenes törvény tiltja a prostitúciót. Ennek ellenére a KSH által összeállított szolgáltatási jegyzékbe rögtön a bébiszittelés után felvették a szexuális szolgáltatást, mivel ezt a területet is EU-konformmá kellett tenni. Vannak olyan országok, ahol bizonyos tevékenységek, szolgáltatások legálisak, mások viszont nem, és itt mindenféle üzletszerűen előforduló tevékenységnek helyet kell adni.

Vámosi-Nagy Szabolcs, az APEH elnökhelyettese szerint akár törvényes, akár nem, az adóhivatalt nem érdekli, hogy az ügyfél tisztességesen jutott-e a jövedelméhez, a bűncselekménnyel szerzett jövedelmet is meg kell adóztatni.

Hogy a kedves ügyfél számlával vagy számla nélkül igényli a szolgáltatást, persze csak akkor lesz kérdés, ha a türelmi zónákban legálisan is lehet űzni az ősi mesterséget. Hogy a rendőrök hol lesznek türelmesek a lányokkal, az még nem dőlt el.

Hogy a szexuális szolgáltatást végül ki hogyan tudja elszámolni, az is még kérdés. Valószínűleg a reprezentációs keret terhére. Az üzleti partnert ugyanis vacsora után mással is el lehet szórakoztatni. Ez pedig dupla élvezet. Az ügyfél már rég elment, mire az áfát vissza lehet igényelni.

TV3