A polgári koalíció kiállt Szombathely polgármestere mellett

A várost irányító polgári koalíció frakciója a csütörtöki közgyűlésen kiállt Szabó Gábor, Szombathely polgármestere mellett. A polgármestert múlt szombaton elhíresült nyelvvizsga ügye miatt kizárta a pártból a Fidesz Vas Megyei Választmánya.

Szabó Gábor a közgyűlésen ellenzéki kérdésre válaszolva kijelentette: megválik frakcióvezetői posztjától, de függetlenként is tagja marad a FIDESZ-MDF-Kisgazda összetételű koalíciónak. Politikai nézetei nem változtak, továbbra is az eddigi szellemben kívánja irányítani a megyei jogú város közgyűlésének munkáját.

A várakozásokkal ellentétben egyetlen ellenzéki párt képviselője sem szólította fel Szabó Gábort a lemondásra. Ipkovich György az MSZP városi frakcióvezetője csupán azért kért tájékoztatást a polgármester "függetlenné válásáról", hogy az szervezetileg hogyan érinti majd a közgyűlés munkáját.

Wagner András, az SZDSZ frakcióvezetője azt kifogásolta, hogy a polgármester, "aki a Fidesz-nek nem volt jó párttagnak, polgármesternek azonban a közgyűlés polgári frakciójának megfelel," nem tájékoztatta írásban a képviselőtestületet függetlenné válásáról.

(MTI)

Korábban:

(2000. január 23.)