A rendőrök tovább keresik Fenyő János gyilkosát

A rendőrség a Fenyő-gyilkosság ügyében a nyomozás határidejének újbóli meghosszabbítását kérte a Fővárosi Főügyészségtől. A következő négy hónap alatt a nyomozók bizonyítékokat próbálnak gyűjteni a gyanúsítottak ellen.

Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója elmondta: a rendőrség azért kérte a nyomozás meghosszabbítását, mert a február 11-ei határidő nem elég az összes adat és információ feldolgozására.

Remény van arra, hogy eredményes lesz az elkövetésről most felállított verzió, és négy hónap múlva talán meg lehet majd nevezni a két évvel ezelőtt elkövetett gyilkosság gyanúsítottjait – mondta Garamvölgyi.

A nyomozóknak határozott elképzelése van a bűncselekményről, és a négy hónap alatt a lehetséges elkövető, illetve elkövetők elleni bizonyítékok beszerzése a legfontosabb a rendőrség számára.

Fenyő Jánost, a Vico-birodalom első emberét gépkocsijában lőtték agyon 1998. február 11-én a főváros II. kerületében, a Margit utcában.

A szakértők megállapították, hogy a gyilkos fegyver egy Agram-2000 típusú, jugoszláv géppisztoly volt. A merénylők által használt Mitsubishi Lancer típusú gépkocsit 1999. áprilisban megtalálták a főváros II. kerületében. A járművet lopott személyi igazolvánnyal vásárolták.

1998. május 21-én hangzott el először, hogy egy koszovói albán fiatalembert, Acifi Nijazit és két honfitársát gyanúsítják az ismert vállalkozó meggyilkolásával.

Acifi Nijazi 1998. augusztus 15-én Magyarországra utazott, hogy tisztázza magát. A férfitól ujjlenyomatot, haj-, vér- és szagmintát vettek, mivel a brutális merénylet helyszínén megtalálták a gyilkos sapkáját, amely hajszálakat is tartalmazott. Acifi Nijazit végül 1998. október 9-én szabadlábra helyezték.

(MTI)